Poster Movie Moments

Op vrijdag 20 november zal het Stedelijk Muziekkorps Sneek een ode aan de filmmuziek brengen onder de titel “Movie Moments”. Zowel het A-orkest als jeugdorkest On The Move zullen onder leiding van Tseard Verbeek optreden in het tot filmtheater omgetoverde gebouw van de Baptisten Gemeente Sneek (Selfhelpweg 22). Het concert begint om 20 uur.

Muziek is een zeer belangrijk onderdeel van de speelfilm en daarom heeft de lange filmgeschiedenis veel schitterende muziek voortgebracht. Tijdens deze avond zal een breed scala aan filmmuziek ten gehore worden gebracht, uit bekende en minder bekende films. Op het programma staat een grote verscheidenheid aan films, waaronder echte Amerikaanse blockbusters als “Apocalypse Now” en “The Dark Knight”, klassiekers als het Italiaanse “La Vita é Bella” en animatiefilms zoals Disneyfilms “Tarzan” en “Frozen”. Natuurlijk mogen werken van alom bekende filmcomponisten als John Williams, Hans Zimmer en Ennio Morricone tijdens deze avond niet ontbreken. Bovendien zal jeugdorkest On The Move een uitstapje maken naar televisieseries, waarbij de begeleidende muziek ook steeds belangrijker is geworden. De jeugdige muzikanten spelen onder andere de muziek uit de Amerikaanse hitserie “Game of Thrones.”

Met “Movie Moments” wil het Stedelijk Muziekkorps Sneek ook dit jaar laten zien welke muzikale kwaliteiten de orkesten in huis hebben. Alle liefhebbers van filmmuziek zijn van harte welkom. De entree voor dit concert bedraagt € 10,- (t/m 12 jaar €5,-). Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden van de vereniging en bij de entree voorafgaand aan het concert, of te bestellen via het emailadres secretaris@stedelijksneek.nl.