Op vrijdagavond 5 mei verzorgen Gemengd Koor Evergreens en het Stedelijk een speciaal concert in de Baptistenkerk aan de Selfhelpweg in Sneek. Op dit Bevrijdingsconcert wordt een aantal nummers gezamenlijk uitgevoerd. Naast het spectaculaire ‘Oh Fortuna’ staan ook het gedragen ‘Conquest of Paradise’ en het bekende  ‘I know him so well’ op het programma. Daarnaast brengen orkest en koor nog eigen nummers.

Een gezamenlijke uitvoering was lange tijd een wens van beide verenigingen. De beide dirigenten: Tseard Verbeek en Johan Velthuis hebben een programma samengesteld waarbij zowel het koor als het muziekkorps volledig tot hun recht komen.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar in de kerk. De kaartverkoop start op 5 mei om 19.00u: de kaarten kosten 10 euro. De zaal gaat open om 19.30 uur.