Passieconcert Martinikerk Sneek m.m.v. Martini Jongenskoor

Categories:

Passieconcert – Zondag 11 maart 15.00 uur Martinikerk Sneek. M.m.v. Martini Jongenskoor Sneek o.l.v. Trevor Mooijman. Entree €7,50. Kaarten zijn te bestellen aan de kassa van de Marinikerk of te bestellen via concert@stedelijksneek.nl Meer info volgt z.s.m.

Concertreis Stedelijk Muziekkorps Sneek naar Berlijn

Categories:

Donderdag 26 oktober zijn we met twee bussen vertrokken naar Berlijn. De reis ging voorspoedig en hierdoor waren we ruim op tijd bij de ‘Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche’, onze eerste concertlocatie. Een bijzondere gebouw met een prachtige akoestiek. We hebben een mooi concert gegeven en de kerk was behoorlijk gevuld met toeristen (vooral uit Japan) en supporters van ons. Het programma bestond uit ‘Songs from the Catskills’, ‘Eventide’, ‘Morceau de Concert’ met een mooie solo van Sybren Faber op hoorn. Hierna volgde ‘A Movement for Rosa’, ‘Armenian Dances’ en als laatste ‘Jig’. Heel bijzonder om na afloop te horen dat er toehoorders tot tranen toe geroerd waren door ‘A Movement for Rosa’! Na het verdiende applaus met vele handen al het slagwerk naar de bus en zorgen dat het zo snel mogelijk in de aanhanger kwam. Een rit naar het hotel met onderweg uitleg van Jean Boelen onze reisleider. Na aankomst in het Abacus Tierpark hotel was het tijd om met elkaar na te praten over de reis en het concert.
Vrijdag 27 oktober was een dag om de stad te verkennen. De jeugd ging naar de dierentuin vlakbij het hotel en het groot harmonieorkest ging onder begeleiding van Jean een rondtoer door de stad doen met de bus en lopend. Natuurlijk zijn we bij de gedenkplek geweest van de Berlijnse muur, het monument voor de vermoorde Joden, de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie en nog vele andere bezienswaardigheden. Diner in het hotel en een bonte avond met vele deelnemers.
Zaterdag 28 oktober was een muziekdag, eerst repeteerde On the Move in het hotel en hierna het groot harmonieorkest. De meeste mannen vertrokken hierna met de bus naar het Mercedes Benz museum en een groep ging met de metro richting de Berliner Dom en het Alexanderplatz. Al vroeg werd iedereen in concertkleding in de hal van het hotel verwacht om te vertrekken naar de tweede concert locatie het ‘Mercure hotel Moa Berlin’ hier was een warm welkom en stonden er al veel stoelen opgesteld. We hoopten dat we zouden spelen voor een leuk aantal mensen maar toen de zaal zo volliep dat er stoelen bij gehaald werden, plantenbakken naar achteren geschoven werden en wij als A orkest uiteindelijk moesten staan tijdens het optreden van On the Move was de zaal gevuld met ongeveer 400 belangstellenden! Gelukkig wisten we dit pas na het voortreffelijke pastabuffet in het hotel. Hier werden door de reiscommissie alle begeleiders van de jeugd voor hun hulp bedankt en was er ook applaus van ons voor de reiscommissie.
Na het diner ging On the Move inspelen en afstemmen en gebeurde dus wat ik hierboven al heb omschreven de zaal liep vol. De jeugd opende met ‘Disney’s Magical Marches’ hierna werd het orkest voorgesteld en speelden ze een leuk en afwisselend programma met ‘Beauty and the Beast’, ‘Shalom Chavarim’, ‘Star Wars: The Force Awakens’, het hippe ‘Shape of You van Ed Sheeran’ en als laatste Abba Gold. Ze namen staande het applaus in ontvangst voor hun prachtige optreden! Goed gedaan. Hierna volgde een korte pauze zodat het podium aangepast kon worden voor het groot Harmonieorkest, dit was een uitdaging! Gelukkig konden we het zij wat krap, allemaal zitten. We openden ons optreden met ‘Jig’ en speelden vervolgens ‘Armenian Dances’, ‘A Tribute to Lionel met een solo van Wim Houtsma op vibrafoon, ‘Songs from the Catskills’, An American in Paris’ en als laatste ‘Tico Tico’. Applaus, harder applaus, staande ovatie en een ritmisch applaus om aan te geven dat het nog niet genoeg was voor het publiek. Daarom speelde we nogmaals ‘Jig’, herhaling van het vorige applaus, staande ovatie enz. nog maar een stuk dan, Tseard Verbeek koos voor een gedeelte uit de ‘Armenian Dances’. Daarna was er nogmaals een groot applaus en wederom een staande ovatie maar toen was het genoeg. Er zijn nog een aantal foto’s gemaakt van het orkest en toen konden we het podium gaan opruimen. Onderweg werden we persoonlijk bedankt door het publiek en dit was echt heel bijzonder! Wat een prachtige avond.
In de bus terug naar het hotel voor de laatste avond en nacht. Door het starten van de wintertijd konden we mooi dat extra uur benutten om goed uitgerust te zijn, of een extra drankje in de bar.
Zondag 29 oktober na het ontbijt vertrokken we weer richting Sneek. Er woedde een behoorlijke storm maar onze chauffeurs hebben ons veilig en snel weer naar huis gebracht. Het was een onvergetelijke ervaring voor een ieder die mee was. Voor foto’s, opnames verwijs ik u graag naar onze website www.stedelijkmuziekkorpssneek.nl of de Facebook pagina Stedelijk Muziekkorps Sneek.

Muzikale groet, Mariëlle Brand

Stedelijk oogst staande ovatie in Berlijn

Categories:

Foto: Piet Dijkstra

Het Stedelijk Muziekkorps Sneek heeft afgelopen weekend een zeer succesvolle concertreis gemaakt naar Berlijn. Na een lange busreis op donderdag werd nog diezelfde avond een concert gegeven op een historische locatie: de Kaiser Wilhelm Gedachtnis Kirche. In die ambiance werd door het orkest voor een internationaal publiek een sfeervol klassiek concert gegeven waar het publiek zichtbaar van genoot.

Zaterdagavond vond een optreden plaats in de concertzaal van Mercure hotel annex congrescentrum Moa Berlin. Als eerste door het jeugdorkest On the Move dat met een wervelend programma alle ruim 400 bezoekers voor zich wist te winnen. Een prestatie van formaat van deze jeugdige musici voor een Berlijns publiek dat doorgaans niet vaak in aanraking komt met harmoniemuziek. Na de pauze was het de beurt aan het groot-harmonie-orkest dat eveneens onder leiding staat van Tseard Verbeek. Na afloop van het optreden klonk een ovationeel applaus, dat na twee toegiften wederom minuten lang aan hield. Het enthousiaste publiek genoot met volle teugen. Tussen deze beide concerten door was er overdag gelegenheid om Berlijn te verkennen en de vele historische plaatsen te bezoeken. Vooral de overblijfselen van de Berlijnse muur maakten grote indruk op jong en oud.

Op 14 januari 2018 om 14:30 uur brengt het Stedelijk in Theater Sneek haar Nieuwjaarsconcert. Dit wordt een klassiek symfonisch concert met ballet. Aanstormend talent, sopraan Margreet Rietveld, zal die avond centraal staan. Kaarten zijn binnenkort beschikbaar bij het Theater Sneek.

“Last tunes of summer”

Categories:

“Last tunes of summer” met het Stedelijk Muziekkorps

Op zaterdagmiddag 23 september wordt bij goed weer de Marktstraat weer eens opgetuigd als concertpodium. Dit keer niet met de gebruikelijke podiumwagen, zoals bij veel evenementen, maar gewoon op straat tegenover de Irish Pub.

Met het Groot Orkest van het Stedelijk Muziekkorps op straat uitgerust als Stage Squad met combo en vocaliste.

Als soliste is Maaike Kampen uitgenodigd. Maaike, tegenwoordig arts van beroep, zette haar eerste stappen als zangeres voor het voetlicht in de Bogeman Big Band.

In diezelfde band werd met een aantal talentvolle muzikanten indertijd de kiem gelegd voor feestband “Groove Department” waar Maaike de “frontvrouw” is.

Het Stedelijk Muziekkorps laat een grote diversiteit aan muziek horen, van filmmuziek, licht klassiek, latin, Iers getinte muziek tot Motown.

Dit laatste uiteraard met onze soliste, die dit heel bijzonder vindt om te doen.
Uiteraard ontbreken de “tophits” van artiesten door de jaren heen van Edsilia Rombley, Anita Meyer “the Corrs” niet.

Zeer de moeite waard om dit optreden van het eigen Sneker Stedelijk Muziekkorps mee te maken.

zaterdagmiddag 23 september

vrienden concert

Categories: