Het jaarlijkse koffieconcert van het jeugdharmonieorkest On the Move wordt dit jaar volledig georganiseerd door een aantal leden van dit actieve jeugdorkest. De jeugd heeft voor dit concert een goed doel uitgekozen: de Cliniclowns.

De Cliniclowns is een organisatie met als doel het opvrolijken van zieke en/of gehandicapte kinderen. Een kind hoort niet in een ziekenhuisbed te liggen, een kind hoort te lachen en te spelen. Daar zorgen de Cliniclowns voor. Ze zorgen voor afleiding, zodat de kinderen niet constant aan hun ziekte worden herinnerd.

Om geld voor de Clini Clowns in te zamelen wordt er voor dit concert een kleine entree geheven. Kinderen tot 6 jaar betalen €2,50 en iedereen van 6 jaar en ouder betaalt €5,- entree. Hiermee hoopt de jeugd aan het einde van het concert een mooie donatie te kunnen doen aan de Cliniclowns. Zelfs de dirigent heeft dit keer geen invloed gehad op de muziek die er ten gehore gebracht wordt. De commissie heeft gekozen voor het thema Disney en alle muziekstukken zelf gekozen, iets waar onze dirigent Tseard Verbeek wel even aan moest wennen! Normaal gesproken kiest hij de muziek uit!

Dit sprookjesachtige koffieconcert is op 26 maart in de Zuiderkerk aan de Rienck Bockemakade 7 in Sneek. Het concert begint om 15:30 uur en duurt tot 17:00 uur. De zaal is om 15:00 open.